Felsefe

as-madisonFelsefe, düşünceler dünyasına dalıp çelişkilerin içinden çıkmaya çalışırken mantığımızın süzgecinden geçen fikirler üzerinden doğmuştur.

Bu düşünceler sisteminden çıkmaya çalışan insan beyni her kurguladığı vizyon içine bir mantık. Her çözüme bir sorun yerleştirmiş, yarattığı handikaplara yeni bir vicdan muhasebesi koyup, kendini ondan özgürleştirmek için yeni yollarını eski düşünce sistemi üzerinden hareketle bulmaya çalışmıştır.
Mikro seviyede yaratılan olaylar dünyası sınırsız sayıdadır. Ve insanların kendilerinin düş dünyasını yapabilme gücüne erişmek için tasarladıkları bu vizyon olaylarının içinde kayboluşları kendini bulma çabasına itmektedir. Kendini bulan kişi olayları kendi yarattığının da farkına varır. Düşünerek varır.

Düşünce bu yüzden önemli bir opsiyondur. Felsefenin varması gereken yer düşünceden çıkabilme noktasıdır. Birey bu noktaya vardığında felsefeden de , vizyon dünyasındaki olaylardan da çıkma, kendi tanrısallığını ve bir üst boyuttaki vizyonunu gerçekleştirebilme özgürlüğüne erişecektir.

 

ASmİnn. Singez.
11.Nisan,2014

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*