Evet kpss için hazırlanmak bir çeşit kpss çalışanı yaratıyor. Bu da memuriyet hayatına ya rahat tembel bir iş hayatına geçmek için bir geçiş sağlıyor.. Ya da idealist mutlu bireyler hazırlıyor. Sonuçta hayatının kurtuluşunu buna bağlayan özel sektör mağduru nice dostlar var.
KPSS ‘ye hazırlanan öğretmen adayı arkadaşlar bilirler. Eğitim bilimleri yüzde elli gibi önemli bir puan hakkı verir. Ve bu alanda ” ölçek ve ölçek türleri” diye bir bölüm var. Şimdi “sınıflama (Adlandırma) Ölçekleri tam bir cümbüş. Kod’lar , simetri, geçişler. Simetri ve geçiş kpss’de pek popüler değil. Ama sınıflama var ya önemli!
Sınıflama hayatın içinde de önemlidir.
Çünkü insanlık sınıflamaya bayılır.
İnsanları ten renklerine, medeni hallerine göre ya da yaptıkları işlere mesleklerine göre sınıflama bir çeşit ayırmadır. Bunu biliriz ama uygulayamayız…
Aslında tüm bu ayırmalar kişilerin rollerinden ibarettir. Herkesin bir rolü var ve onlar şu an o roldeler. O rolü seçen ise aslında onlara çizilmiş senaryo gereğidir. Yani kaderleridir. Bu rolü ya oynarsın en iyi şekilde ve tamamlayıp level atlar daha iyi bir rol kaparsın. Ya da iyi oynayamayıp aynı düzlemde karmaşalar eşliğinde devam edersin rolüne. Hatta düşüş yaşarsın. “Burdan yola çıkıp boyutlar meselesine değinebilirim. Onu da TESADÜFİ Hata’da ele alırız, belki.”
Bu sınıflamalarda homojen gruplar oluşturulur. Bireyselleştirilir. Tüm Kel’lerin ortak oluşturdukları plan gibi. Aklıma Fringe’deki saçsız kel uzaylı ırk geliyor. KELLER Planı buradan aklımda daha iyi kalıyor. Bunlar kendi içlerinde işbirliği halinde olsalarda aslında bireyseldi. Bireyselleştirilmiş öğretim sistemi gibi yani KELLER PLANI ‘nda oluşturulan grupların homojenliği gibi. Çünkü işbirliğine dayalı öğrenmede ise HETEROJEN gruplar oluşturulmaktaydı. FRİNGE’ deki Keller ile mücadele eden insanlar gibi. Gerçekten işbirliği yapan bir’lik halinde hareket eden insanlığı kurtarmaya dönük çalışan gruplar gibi. …
“
KPSS De bol başarılar dileğiyle…
Tüm Öğretmenlerimizi selamlıyorum!
Asmin N. Singez
6.Mart.2014
Bir yanıt bırakın